söndag 23 februari 2014

Dagens spar-tips

Till lunch åt vi soppa från gårdagen, några överblivna köttbullar från i julas (som legat i frysen såklart), couscous och korv från för några dagar sedan och lite nykokt pasta samt keso. Alla blev mätta och glada trots den något spretiga lunchen. Till kvällsmat blir det moussaka på ekologisk nötfärs och ekologisk potatis, som Siri, Sonja och jag åkte och köpte på en gård i närheten i veckan. Aubergine har vi ingen, så det hoppar vi över i dag.

Men så till dagens spar-tips: Så gott som alltid när vi kokar pasta blir det lite över. Ibland bara någon sked eller så, på tok för lite för en portion. Men att slänga detta är ju både dumt och onödigt. Därför har vi en påse i frysen där vi stoppar all överbliven pasta. På det går det sen utmärkt att göra pastagratäng på överbliven köttfärs (från tacosen till exempel) eller rester av grönsaker och en äggstanning kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar