måndag 28 januari 2013

Pengar

En del i att vara hemma länge med barnen är att vi inte har lika mycket pengar som vi skulle haft om båda jobbar. Det löser vi genom att se över utgifterna och fundera över vad som är viktigt.

Vi åker inte på dyra semestrar, för barnen uppskattar det inte och de skulle ens inte komma ihåg det när de blir stora. Barn uppskattar att göra saker tillsammans, därför är det alltid det vi prioriterar! Tid tillsammans.

Vi äter alltid god och vällagad mat! Vi köper svenskt kött och svenska mejeriprodukter. Vi lagar i stort sett all mat från grunden. Och vi äter billigt!

Jag läser en blogg om sparsamhet (http://sparsamhet.nu/) och har blivit inspirerad att skriva upp vilka utgifter vi har varje dag. Dessutom tänker jag bli bättre på att planera middagarna framöver. För en tid sedan skrev jag veckomatsedel varje söndag, men det tog för mycket tid. Så något mellanting får det bli.

Såhär ser vardagsveckans matplanering ut för vecka 5:
Måndag: Hamburgare med bröd. Frukt till efterrätt. (Hemgjorda burgare på nötfärs, salt och peppar samt hembakta hamburgerbröd på jäst, vatten, honung, salt, vetemjöl, grovt rågmjöl och lite flingsalt och sesamfrön på toppen)
Tisdag: Svamppasta med mozzarella
Onsdag: Köttfärssås och spagetti.
Torsdag: Kycklingsoppa med äpple och curry samt någon efterrätt.

Måndagar och onsdagar äter vi köttfärs eller korv, tisdagar äter vi vegetariskt och torsdagar äter vi soppa med efterrätt. Fredagar blir nästan alltid någon variant av taco (med hembakta tortillas, hemgjord tacosås och egen tacokrydda, mycket godare och billigare). Lördagar och söndagar beror lite på vad vi hittar på i övrigt. Om vi har kompisar på middag bryr vi oss inte om vad det kostar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar