onsdag 19 mars 2014

Fredag i dag!

Rikard har ju börjat jobba, men bara på onsdagar. Därför är det fredag i dag! Det firade vi med asiatisk mat, bubbelvatten och hemlagad glass till efterrätt. Siri har varit på dagis och vi andra fyra åkte till öppna förskolan. Det var ganska mycket folk, det blir lite rörigt.

I måndags började jag mjölksyra grönsaker. Än pyser det när jag öppnar burkarna, så jag tror att de får stå i rumstemperatur någon dag till. Och så ska jag ge surdegsbakningen en chans till inom kort, surdegen står på bänken och får kärlek varje dag.

Vi har beställt en massa godsaker från en vän som säljer Kung Markatta. Krossade tomater, kokosmjölk, neutral olja och röda linser blev det denna gång. Vi har kvar svarta bönor och kikärter från senaste beställningen. Den neutrala oljan köpte vi för att göra eget Bregott. Det blir godare än köpt, och lite billigare. Jag använder inte exakt recept, men ungefär detta blir bra proportioner:

250 gram ekologiskt smör
ca 1 dl ekologisk olja (jag använder neutral, man kan även välja raps)
ca 1 dl kranvatten
ev lite salt

Vispa rumstempererat smör och tillsätt sedan rumstempererad olja och vatten. Vispa till slät massa. Ställ i kylen och tag sen rikligt på nybakt bröd. Hehe.

I lördags var Sonja och jag i Göteborg på årsmöte med Spädbarnsfonden. Nya styrelsemedlemmar valdes in och det kommer bli spännande att jobba framöver!

Nu ska jag ta hand om ledsen Sonja och sen - om tid finns innan jag blir för trött - ska jag klippa maken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar